Kişisel Verilerin Korunması

Kişisel Verilerin Korunması Politikası

MODA PİNHAN TEKSTİL SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ 

Başta Anayasa’nın 20. maddesinde düzenlenen özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumaya azami önem atfetmektedir. Bu çerçevede, kişisel verilerin hukuka uygun olarak korunması ve işlenmesine özen göstermekte, tüm planlama ve faaliyetlerinde bu anlayışla hareket etmektedir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun olarak “https://www.modapinhan.com” internet sitesinin kullanımı sırasında oluşan veya paylaşılan kişisel verilerin işlenme ve aktarılma koşulları hakkındaki bilgiler aşağıda sunulmaktadır.

  1. Tanımlar

İnternet Sitesi: “ https://www.modapinhan.com”  adresinde bulunan internet sitesidir.

Kanun: 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’dur.

Kişisel Veri: Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgidir.

Çerezler (Cookies): Sunucular tarafından tarayıcılar aracılığıyla Çevrimiçi Ziyaretçi’ye gönderilen küçük metin dosyalarıdır. Çerezler; Çevrimiçi Ziyaretçi’ye özel hizmet vermek, hizmet kalitesini artırmak, sayfa içeriklerini iyileştirmek, promosyon ve pazarlama önerileri sunmak amacıyla Çevrimiçi Ziyaretçi’nin İnternet Sitesi’ndeki gezinme bilgilerini ve kullanım geçmişini takip edebilmekte; bu bağlamda Çevrimiçi Ziyaretçi’nin cihazında belirlenen süre boyunca barınabilmektedir.

Çevrimiçi Ziyaretçi/İlgili Kişi: İnternet Sitesi’ne erişen tüm gerçek kişilerdir. Site üzerinden üyelik işlemleri yaptıran veya yaptırmaksızın internet sayfasında bulunan kişilerdir. İlgili şirket politikalarında Ziyaretçi kişi grubu kapsamında yer almaktadır.

Kurul: Kişisel Verileri Koruma Kurulu’dur.

Sunucu Günlük Dosyaları: İnternet Hizmet Sağlayıcısı (ISP) tarafından atanmış olan İnternet Protokol (IP) adresinin siteyi ziyaret zamanı ve ziyaret edilen sayfa bilgisiyle birlikte kaydedildiği dosyalardır. Site kullanım seviyelerinin hesaplanması, site sunucularıyla ilgili sorunların belirlenmesi ve hizmet koşullarına uymayan ziyaretçilerin engellenmesi amacıyla kullanılabilmektedir.

Piksel Etiketleri: Ziyaretçi kullanımına ilişkin davranışları tespit etmeye çalışan küçük grafik simgeleridir. Genellikle site kullanımı ve etkinliği hakkında toplu istatistikler oluşturmak amacıyla kullanılan sistemdir.

Yer sağlayıcı: İnternet ortamında hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten gerçek veya tüzel kişileri ifade eder.

Diğer çerez benzerleri: Yazılımlar, uygulamalar veya tarayıcılar aracılığıyla kullanılabilen bu araçlarda veya cihazda bilgi oluşturan çerez benzerleridir. Kontrolü kullanıcılar tarafından tarayıcılar üzerinden veya yazılım, uygulama üzerinden sağlanabilmektedir.

  1. İşlenen Kişisel Veriler

Çevrimiçi Ziyaretçi’nin, İnternet Sitesi’ne erişimine ve İnternet Sitesi’nde yaptığı işlemlere bağlı olarak işlenen kişisel verileri aşağıda sunulmaktadır:

İnternet Sitesi’ni ziyaret eden Çevrimiçi Ziyaretçiler için,

  • İşlem Güvenliği Bilgisi (IP adresi, site trafik bilgisi)
  • Pazarlama Bilgisi (çerez kayıtları)
  • Lokasyon bilgisi (çerez kayıtları)

İnternet Sitesi’nde veya Mobil Uygulamada yer alan formları dolduran Çevrimiçi Ziyaretçiler ve Müşteriler için,

  • Kimlik Bilgisi (ad, soyadı)
  • İletişim Bilgisi (e-posta adresi, telefon numarası, adres bilgisi vb.)
  • Sepete eklenen, siparişinizi verdiğiniz ürünler, eski sipariş bilgileri, ürün beden bilgileri,
  • TC kimlik numarası, yoksa TC uyruklu olmadığı bilgisi, veya vergi kimlik numarası,
  • Doğum tarihi ve cinsiyet bilgileri,
  • Adres bilgisi,
  • Üye alışveriş listesi, fiyat alarm listesi ve stok alarm listesi,
  • Hediye Çeki ve Puan bilgileri,
  • Satın alım seçeneğinize göre alınan IBAN, hesap numarası gibi finansal bilgiler,
  • Üye sipariş takip kodu, kargo işlemleri için gerekli takip kodu ve takip bilgileri,
  • İnternet sitesi üzerinde bulunan formlarda yer alan bilgiler, güncelleme yapılan kullanıcı bilgileri,
  • Ürün satın aldığınızda verilen adresler (teslim adresi, fatura gönderim adresi)
  • Kimlik tespiti için geçerli mevzuat kapsamında alınması gerekli olan bilgiler

 

Sosyal Medya hesapları aracılığıyla üye olan Çevrimiçi Ziyaretçiler için;

  • Kimlik Bilgisi (ad, soyadı)
  • İletişim Bilgisi (e-posta adresi, telefon numarası, adres bilgisi vb.)
  • Profil Fotoğrafı

 

Sosyal Medya üzerinde yer alan reklamlar ve bilgilendirmeler içeriğinde yapılan yorumlar ve paylaşılan bilgiler müşteri ve potansiyel müşteri adayları için;

  • Kimlik Bilgisi (ad, soyadı)
  • İletişim Bilgisi (e-posta adresi, telefon numarası, adres bilgisi vb.)
  • Profil veya paylaşılan kişisel fotoğrafı
  • Yapılan değerlendirmeler ve talep bilgisi

 

  1. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel veriler tamamen otomatik (çerezler, sunucu günlük dosyaları ve piksel etiketleri vb.) veya kısmen otomatik (muhtelif formların doldurulması vb.) yollarla işleme amacı için gerekli olan süre kadar saklanmak üzere toplanır.

Kişisel veriler kimliği belirli ya da belirlenebilir gerçek kişiye ait bilgi olarak tanımlanmaktadır. Sistemimizde kimliğinizin belirli veya kimliğinizin belirlenebilmesine olanak sağlayan kişisel verileriniz web adresimiz veya mobil uygulamamız kullanıldığında, sipariş oluşturulduğunda, üyelik kaydı yapıldığında, sitemizde yer alan herhangi bir form doldurulduğunda, herhangi bir satış veya iade işlemi yapıldığında, müşteri hizmetleri yetkilileri ile yapılan işlemlerde ve iletişimlerde, sosyal medya üzerinden yapılan iletişim ve alışverişlerde,  otomatik ya da veri kayıt sistemimizin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla toplanabilmektedir.

Kişisel veriler Çevrimiçi Ziyaretçi’nin açık rızasına dayalı olarak işlenmektedir. Bununla birlikte, kişisel veriler Kanun’un 5. maddesinin 2. fıkrasında yer alan (i) kanunlarda açıkça öngörülmesi (ii) sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, müşterilere ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması, (iii)veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması, (iv) bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması, (v) kişisel veri sahiplerinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması, (vi) ilgili kişi tarafından alenileştirilmiş olması, hukuki sebeplerinden birine dayalı olarak açık rıza aranmaksızın da işlenebilmektedir.

 

  1. Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları

Kişisel veriler kanunlarda açıkça öngörülmesi durumunda veya Kanun’un 5. maddesinin 2. fıkrasında belirtilen diğer şartlar çerçevesinde Çevrimiçi Ziyaretçi’nin, müşteri ve potansiyel müşteri adayının İnternet Sitesi’nde, Mobil Uygulama içerisinde veya sosyal medya hesapları üzerinde yaptığı işlemlere bağlı olarak;

  • Üye Girişi başlığındaki formların doldurulması halinde kişisel veriler, iş faaliyetlerinin yerine getirilmesi, ürün satış süreçlerinin ve satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi, sözleşme süreçlerinin yönetilmesi, müşteri ilişkileri yönetim süreçlerinin sağlanması ve bu kapsamda iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, lojistik faaliyetlerinin yerine getirilmesi, pazarlama analiz çalışmalarının yapılması, reklam/kampanya/promosyon süreçlerinin oluşturulması ve finans ve muhasebe işlerinin yapılması amacıyla,
  • İşlem güvenliği bilgileri, bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi, yetkili kişi ve kuruluşlara bilgi verilmesi amacıyla, (Ayrıca 5651 Sayılı Kanun ve sair mevzuat uyarınca Yer Sağlayıcı’nın site trafik bilgilerini kayıt ve saklama yükümlülüğü bulunmaktadır.)
  • Çerezler aracılığıyla edinilen bilgiler ise pazarlama analiz süreçlerinin yürütülmesi, reklam/kampanya/promosyon süreçlerinin yürütülmesi ve bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi amacıyla,
  • Sosyal medya üzerinden elde edilen veriler ürün satış süreçlerinin ve satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi, sözleşme süreçlerinin yönetilmesi, müşteri ilişkileri yönetim süreçlerinin sağlanması ve bu kapsamda iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, lojistik faaliyetlerinin yerine getirilmesi, pazarlama analiz çalışmalarının yapılması, reklam/kampanya/promosyon süreçlerinin oluşturulması, talep ve şikayetlerin değerlendirilmesi amacıyla

işlenir

Kişisel verilerin ticari elektronik ileti gönderilmesi amacıyla işlenmesi Çevrimiçi Ziyaretçi’nin, müşteri ve potansiyel müşteri adayının açık rızasına tabidir.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.